2012. április 26., csütörtök

Micky's Fish & Chips, London


Hely:

Februárban Londonban jártam, erről már ugye a Jamie Oliver éttermeknél is beszámoltam. Eszembe jutott ugyanis, hogy Londonban még egy érdekes vagy talán híresnek is nevezhető étteremet vagy inkább étkezdét is meglátogattam, mégpedig a Micky's Fish & Chips-et. Ha Anglia akkor kényszeresen megemlítjük a fish and chipset, ha a helyi specialitásokról van szó. Anglia híres a fish and chips ételéről bár London pont nem annyira szerintem. 

London belvárosában található egy kicsit eldugottabb helyen egy kis utcában az Oxford street-től nem messze, az étkezde különlegessége, hogy Heston Blumenthal egyik műsorában szerepelt, mikoris a séf az egyik epizódban kereste a tökéletes fish and chips receptjét. A keresése során ebbe az étkezdébe látogatott el, kutakodni és információt gyűjteni. Íme műsorának említett része, megtekinthető az alábbi linken:


Ételek:

Finom volt annak ellenére, hogy az étel nem tartozik a kedvenceim közé, szoktam enni halat, de nagyon keveset. Az étkezde teljesen a fish & chipsezés feelingjét. Egy évbe egyszer számomra teljesen élvezhető mikor Angliába látogatok ez valahol hozzá tartozik még akkor is, ha nem ez a kedvence az embernek.

Árak:

Semmi extra, élhető egy ebédért, még Londonban is. Mindenkinek ajánlom, ez része a látogatásnak Angliában. 

Értékelés:

 ✓   

2012. április 25., szerda

I ♥ Pasta















Igen, be kell vallanom, hogy a tésztaételek a gyengéim közé tartoznak. Mint említettem nyáron töltöttem egy kis időt Olaszországban, ahol a tésztaételek teljesen rabul ejtettek. Sikerült sok helyi alapanyagot vásárolni és haza hozni. Itthon pedig elkezdtem kísérletezgetni és főzni, leginkább olasz jellegű tésztaételeket, ezekhez valahogy úgy tűnik van érzékem. Mindenkit csak bátorítani szeretnék, hogy ha úgy érzi, kezdjen el főzni, ugyanis hatalmas élvezet, ha egyszer az ember belejön és elkezdi igazán érezni és kitapasztalni, hogyan kell az alapanyagokból kész ételeket varázsolni.

Ha már olasz ételekről írtam, kiemelnék még egyet, amit hosszas tervezgetés után elkészítettem. Ez pedig a risotto. Bár a rizs nem a szívem csücske, nem tudom miért, de az elkészített risotto (eredeti olasz risotto rizsből) nagyon elnyerte a tetszésem és szerencsére nagyon jó is lett.



Pesti Disznó



 




Menü:

1. Tavaszi saláta spárgával, retekkel, borsóval, hegyi sajttal, dijoni dresszinggel
2. Bárányragu leves
3. Citromos bébi csirke tavaszi zöldségekkel
4. Túrótorta rebarbara kompóttal

Hely: 

Hát, hogy is mondjam amolyan szerelem volt első ebédre, felülírta azonnal az eddigi helyeket nálam. Az étterem mely hivatalosan tapas bar egy az egyben az én ízlésen, kívül belül. A beltér a télikerttel kombinálva nagyon jó ötlet. Jelenleg ez a hely az egyik favoritom, annyira jól éreztem magam.

Ételek:

Egy négy fogásos menüt kértem magamnak, mely minden egyes megállója elrepített egy másik ízdimenzióba,  egyszerűen jobbat nem is kívánhattam volna magamnak. Az abszolút top a bárányragu leves volt pedig aztán nem vagyok az a nagy leveses fajta. De ez a leves...te jó ég...ilyen harmonikus finom ízvilágú levest talán még sose ettem.

Árak:

Az ár szerintem teljesen reális volt azért amit kaptunk...sőt. Már egy ideje tervbe volt, hogy ide mindenképp el kéne látogatni, de valahogy nem jött össze. Az 100%, hogy újra el fogok menni, amint lesz rá lehetőségem! Az ebédmenüjüket mindenképp szeretném majd egyszer megkóstolni, ugyanis már többször kacsintgattam vele, emellett olcsó. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki egy nagyon finomat szeretne enni és kedveli a hagyományos egyszerű és nagyon ízletes ételeket.

Értékelés:

 ✓   

Pesti Disznó 2.0:

Az első alkalom valahogy jobb volt, ott teljesen le voltam nyűgözve, most valahogy nem, pedig az ételekkel nem volt baj.


Hard Rock Cafe

A Hard Rock Cafe-hoz volt már szerencsém egyszer 2010-ben Münchenben. Az étterem már akkor is nagyon tetszett. Igen, hamburgert lehet mindenhol és mindenfélét enni de a Hard Rock más. Érezhető benne az amerikai koncepció. Most, hogy végre Budapesten is nyílt egy éttermük természetesen ellátogattam, hogy megnézzem, hogy hogy sikerült.

Hely:

Vörösmarty tér, a belváros belvárosa, gondolom a turistákat is figyelembe vették amikor kiválasztották a helyszínt. Belül minden szép, új és friss itthon inkább egy modern stílust választottak, ugyanis Münchenben az étterem stílusa inkább ilyen westernkocsmás volt. Nálunk leginkább a vetített videók a plazma tv-ken és a falra kilógatott hírességek tárgyai jelzik az embernek, hogy egy Hard Rock Cafeban van, ugyanis ezek alapkellékek. A személyzet nagyon kedves, szinte már-már zavarba ejtően.

Ételek:

Egyértelmű volt a választás, hogy az egyik legnagyobb és legfullosabb hamburgert fogom elfogyasztani. A rendelés során felmerült  kérdés, hogy akkor, hogy is legyen átsütve a hús. Kaptunk is egy gyorstalpalót a személyzettől, ha jól emlékszem 1-5-ig van a számozás mennyire is legyen átsütve a hús és általában az emberek a 3,7 szokták kérni. Lehet, hogy a számokkal kicsit elcsúsztam, de ha legközelebb megyek ezt mindenképp megkérdezem, hogy pontos információt tudjak leírni. Én egy kicsit jobban átsütve kértem, de nem teljesen, tehát a Médiumnál kissé jobban átsütve. Jött is az étel és nekiláttunk a fogyasztásának, azt hiszem a hús mennyiséget és a hamburger nagyságát rendesen alábecsültük, ugyanis sok és nagyon tömény volt, telített rendesen. De nagyon finom volt, minden passzolt, valahogy így képzelek el egy igazi minőségi hamburgert.

Árak:

Nem olcsó, de ha jó hamburgerre vágysz mindenképp látogass el ide egyszer, mert lehet, hogy nincs annyira sokfajta étel és az étterem csak egy határozott irányvonalat követ, de ezt az irányvonalat nagyon jól. A hamburgeres, "amerikai" ízeket nekem teljesen jól prezentálta az étterem mind két látogatás során, így biztos vagyok benne, hogy még menni fogok, mindenki másnak is csak ezt tudom ajánlani.

Értékelés:

 ✓   

Baldaszti's Grand



Menü:

1. Sült paprika krémleves
2. Marha steak grillezett zöldségekkel

Hely:

A Baldaszti's-ról már többször is írtam, de eddig mindig csak a Kitchenben voltam, így ideje volt a város másik Baldaszti's éttermét is meglátogatni, kíváncsi voltam ugyanis milyen. A hely tetszik, mind a kialakítás és a berendezés plusz sok jó ötletet lehet látni a díszítő elemknél. A személyzet a szokott módon lépett fel.

Ételek:

Az első fogás hibátlan, arra illett is volna egy fél WOW. Szerencsés választás volt a leves, a második fogásról viszont már ez sajnos nem volt elmondható. A hús nagyon rossz volt, igaz nem sűrűn eszek marhahúst, meg nem is a kedvencem, de az a hús amit felszolgáltak nagyon-nagyon rossz ízű és állagú volt, sőt kifejezetten rágós volt, amit nagyon nem szeretek. A zöldségek viszont roppanósan finomak voltak. Desszerthez már nem volt se ingerem se kedvem.

Árak:

Drága...ahhoz képest amit kaptam, ezen nincs mit magyarázni, hiszen a marhahúsos fogás volt a legdrágább az étlapon és sajnos talán a leggyengébb is. Mindenképp fogok ennek az étteremnek még egy esélyt adni a jövőben, ez nem kérdés, de ha ez a látogatás alapján kéne megítélnem akkor nem lenne épp a legjobb a véleményem.

Értékelés:

 ✓   

Baldaszti's Grand 2.0:

Nem igazán győzött meg, megint nem. Jó volt, de nem hagyott bennem mély nyomokat, pedig a szülinapi vacsorám volt.

a table! boulangerie - patisserie


Ohh micsoda kellemes találkozás...így tudnám leginkább jellemezni.

Hely:

Kicsi, néhány kis asztal székekkel és isteni illatokkal. Nagyon hangulatos, nagyon franciás kis pékség és reggelizőhely és az egészben az a  legviccesebb, hogy ez itthon van, Magyarországon...bárcsak több ilyen hely lenne.

Ételek:

Mintha újra Párizsban lettem volna, sajnos Párizsban járva kissé rabul ejtettek a péksütemények, főleg a bagettek, nem bírtam nekik ellenállni. Ránézésből hibátlan minden, ezért gyors reggeliző teszt következett a hangulatos kis reggelizősarokban. Kihozták, megkóstoltam, zavarba jöttem. IGEN, itthon is lehet ilyen ízvilágot tapasztalni! Nagyon finom volt a bagettem, sőt nagyon nagyon. Mellé néhány szelet paradicsom de valami eszméletlen finom dresszinggel, nagyon passzolt minden mindennel. A hely a szendvicsek és a pékáruk teljesen vissza tudták adni azt az érzést, amit Párizsban éreztem egy-egy pékség látogatásakor.

Árak:

Drága, de itt nem ez a lényeg, ha szereted a francia vonalat ezt imádni fogod a minőségnek ára van, de itt  nem volt kérdés, hogy megéri-e!

Értékelés:

 ✓ ✓  

a table! 2.0:

Rendszeresen vissza szoktunk térni ide enni, igazi kis francia színfolt a városban és egész hűen képes számomra átadni a francia feelinget, szeretem.

Croque Madam:



Jamie's Italian, London




Az előző napi megrázkódtatások miatt Jamie második éttermével nagyon szkeptikus voltam és a lelkesedésem lankadóban volt, de mindenképp kíváncsi voltam, /ha már itt vagyunk/ az olasz éttermére is, hátha ez majd lenyűgöz.

Menü:

1. Black Angel Pasta
2. Hamburger és parmezános steakburgonya

Hely: 

Az étterem London egyik felkapott negyedében található. Maga az étterem semmi extra, modern szabvány, kissé olaszosítva. Itt azért már jóval nagyobb nyüzsgés volt, igaz délután is voltunk, de érezhetően nagy volt a forgalom. A pincérnőnkkel nem igazán voltam megelégedve, unott, fáradt, futószalagszerű kiszolgálás és még meg se eröltette magát, hogy jobb benyomát keltsen, egy-egy mosollyal például. Hát ez egy ilyen helyen szerintem nem igazán elfogadott, jó nyilván mindenkinek van rossz napja meg épp gondja, problémája, de legalább a próbálkozás jelei láthatóak lettek volna, de még az se.

Ételek:

Az első tésztás fogásom nagyon finom volt a fésűkagyló nem volt túlfőzve és a tészta sem, ami azért egy olasznak titulált étteremben szerintem így is természetes. A második fogás pedig egy hamburger volt, ami megint csak finom volt, de nem rengetett meg túlságosan, ami viszont nagyon jó volt az a parmezános steakburgonya. A fogások összességében rendben voltak és finomak, de nem sok minden volt észrevehető abból, hogy mi most Jamie Oliver olasz éttermében ebédelünk. Nem jött át semmi plusz az étteremből, amit azért elvárna az ember ha Jamienél eszik...

Árak:

Ismételeten London és Jamie, Londonban nem olcsó az éttermezés egy magyar embernek. Ez a látogatás se volt olcsó ahhoz képest amit kaptunk, de nyilván Jamie nevével sok minden eladható, ami azért nem annyira szimpatikus. Viszont, ha valaki mindenképp Londoba utazik és el szeretne menni Jamie Oliver egyik éttermébe mert kíváncsi rá, akkor ezt az éttermet ajánlanám inkább. Az olasz feeling nem igazán jött át számomra, de ebben biztos közrejátszott az is, hogy Olaszországban nem egy jó étteremben jártam, így a mércém elég magas, ha olasz éttermekről van szó. Nekem nem adta át sajnos az olasz életérzést még az ételeken keresztül se. Viszont, aki egy egész jó olaszos ebédre vágyik az menjen és kóstoljon és döntse el maga.

Értékelés:

 ✓ ✓  


A Black Angel tésztaételt otthon is megfőztem, ugyanis volt még egy csomag fekete tésztám, amit még nyáron vettem Olaszországban. Már a színe miatt is nagyon különleges ez az étel és emellé nagyon finom, így egyik este úgy döntöttem én is elkészítettem, íme az eredmény:

Union Jacks, London


Ha már Londonban voltunk akkor egyértelmű, hogy Jamie-hez is ellátogattunk, már csak kíváncsiságból is. Nagyon izgatott voltam, azért mégsem jut el az ember mindennap Jamie Oliver éttermébe.

Menü:

Erről nem tudok pontos tájékoztatást adni jelen esetben, meg is magyarázom azonnal, hogy miért. Jamie-nek két étterme van Londonban, egy brit ízvilágú és egy olasz. A britre esett az első választás, ha már Londonban voltunk kiváncsi voltam a nem túlságosan híres brit konyhavilágra.
A rendelt fogások között volt egy előétel, amire sajnos már kép alapján sem emlékszek... a második fogás pedig az étlapon disznó lábszár ként volt hirdetve valamilyen körettel emellé még kértem egy édeskömény salátát.

Hely: 

Az ételekre még ki fogok térni, az éterem összességében tetszett, nem voltam elájulva, de tetszett. Sok üveg és modern rusztikus fa berendezés.
A pincérek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az étteremben gyanúsan kevesen voltak nyolc és kilenc óra között. Amikor bementünk nem is értettük, hogy ha ez Jamie étterme és ugye London és stb. akkor mért nincs ez a hely tele???hmm..a válasz hamarosan érkezik...

Ételek:

Rendeltünk és ígéretesnek tűnt, vártam is, hogy végre belekóstolhatok a brit konyha ízvilágába. Az ételekre várva feltűnt a mögöttünk lévő szakács, aki nagy intenzitással gyúrta a nagy darab tésztákat és pizza formákat készített belőlük..ez kezdett furcsa lenni mert gyanusan sokat csinált...csak nem rendelt mindenki pizzát?!?!?! Hát nem voltunk restek és megkérdeztük a kedves kis pincér lányt, hogy ez a rendelt étel mégis milyen formában fog az asztalunkra megérkezni??? Hideg műmosollyal közölte velünk, hogy náluk minden főétel lapos kenyéren, magyarul pizzatészta alapon lesz szervírozva. Aztán még hozzátette kedvesen, hogy ne aggódjunk mert nagyon fog ízleni.
Hopp, akkor ez most így mi??? Egy brit pizzázó vagy mi???
Jött a főétel...pizza formában...szóval igaz, hiába is reménykedtem, hogy ez valami félreértés. Na most, ha az ember nem pizzát kíván és nem arra éhes vagy nem azt tervezte enni, akkor ez így gáz főleg, hogy nem egyértelmű, hogy itt csak ilyen jellegű fogásokat szolgálnak fel. A brit étterem annyiban valósult meg, hogy a "pizzám" feltétje tényleg a rendelt fogást idézte. A "pizza" mellesleg finom volt, annak ellenére, hogy nem igazán kívántam. Érdekes volt viszont ezt a közkedvelt ételt egy teljesen más kivitelben megkóstolni. Kiemelném viszont az édeskömény salátámat, ami nagyon finom volt, de nagyon. Szóval vegyes érzések, de inkább negatívak vannak bennem ezt az éttermet illetően. Az elkészített ételek önmagukban teljesen jók voltak, de az, hogy minden főfogás pizzán lesz tálalva és más jellegű fogást konrétan nem lehet rendelni, ez nekem nagyon NEM!

Árak:

London és Jamie Oliver...így nem olcsó és azért amit kaptunk, főleg nem. Ezt az étteremét én őszintén, Jamie ide vagy oda nem ajálom nagyon senkinek, nem látom értelmét maximum pizzaimádóknak akik szeretnének új stílusú pizzákat megkóstolni.

Értékelés:

    

2012. április 24., kedd

Pest-Buda

Menü:

1. Csirkepaprikás
2. Almás rétes

Hely:

Az étterem a Várban található, magyaros, autentikus kialakítással, kifejezetten pozitív, visszafogott. A Pest Budát már azért a komolyabb éttermek irányába pozicionálnám, ez már egy kulturáltabb, jómódú réteget kíván megcélozni magának, ezt már a bejáratnál lévő üdvözlőszemély is éreztette velem a pillantásaival, amikor meglátta a papucsomat, amiben érkeztem, ami a jelek szerint hiába volt Hilfiger.

Ételek:

Határozott, magyaros ízek, nagyon kellemes állag, jó összeállítás. A hagyományos hazai ízeket teljes mértékben hűen prezentálta a jelen kornak megfelelően. A rendelt fogásk őszintén szólva nagy meglepetés okoztak, mert gyengébb eredményre számítottam. A deszeretben egy kis hibát véltem felfedezni mégpedig az almás rétes alatt valami megmagyarázhatatlan okból mentakrém került, ami abszolút nem illet a réteshez, természetesen ezt jeleztem is. A reakció teljesen pozitív volt a személyzet részéről, jól vették a kritikát, vagy csak úgy csináltak, de ez az én szempontomból teljesen lényegtelen.

Árak:

Drága, de minőségi. Ez a hely inkább a turisták és a budai oldal lakói által látogatottabbak. Egyszer mindenképp érdemes elmenni, de én személy szerint nem vágyok egy ideig megint ide és nem azért mert bármi negatívat is tapasztaltam volna.

Értékelés:

 ✓ ✓  

Déryné Bisztró

Menü:

Óriás bécsi szelet és hideg burgonyasaláta

A Déryné már egy ideje többször felmerült a beszélgetések során és legfőképp csak jót hallottam róla, így ideje volt ellátogatni. Nincs is jobb mint egy finom ebéd, mielőtt az ember beül az irodába dolgozni.

Hely:

Nagyon kellemes hangulatú a hely a teraszon ülve pedig élvezhettük a jó időt. Emellett a beltér is nagyon szépen ki lett alakítva, röviden stílusosan hangulatos. A személyzeten nem volt kifogásolni való, nagyon kedvesek és közvetlenek voltak.

Ételek:

Megmondom őszintén, hogy annyira nem voltam elájulva a felszolgált fogásoktól, lehet túl nagyok voltak az elvárásaim a hallottak alapján. Az ételekkel semmi gond nem volt, nagyon finomak voltak és mivel kissé egyszerűbb ételeket rendeltem lehet, hogy ezért is volt visszafogottabb a hatás, nekem hiányzott valami plusz, amitől különlegessé válik az ételem és az egész étkezés. Ez most sajnos elmaradt.

Árak:

Kissé drágának találtam a WOW effektus hiányában, így az a következtetésem, hogy szükséges lesz még egy látogatást tenni a jövőben, hogy reálisabb vélemény alakulhasson ki bennem.

Értékelés:

 ✓ ✓  

Déryné 2.0:

A Déryné nem egy rossz hely, de valahogy azt érzem a második ottlétem után, hogy nem az én helyem. A kecskesajtos saláta finom volt, aztán következett egy elég hosszú várakozási idő, ami nagyon nem tetszett a két fogás között, amikor meg végre megjött a harcsapaprikás még rosszabb kedvem lett mikor megkóstoltam. Nagyon el volt sózva, ezzel már egyszer találkoztam a Kistücsökben és ott se tudtam hová rakni ezt a dolgot most pedig megint. Nem értem még a mai napig se, de gondolom majd rá fogok egyszer jönni. Összességében jó, de valahogy nem érzem...





Bar Giuseppe, Bologna


Tavaly nyáron két hetet töltöttem Olaszországban, körbeutaztuk a fél országot, egészen Rómáig. Leírhatatlan élmény volt, az olasz konyha nem hiába híres. A két hét alatt egyetlen egyszer sikerül rosszat enni, EGYSZER! Nagyon meg voltam elégedve az olasz ételekkel és éttermekkel. Egyet ezek közül ki is emelnék, ugyanis nagy álmom volt, hogy eljussak egyszer Bologna-ba és megkóstoljam a helyi spagetti bolognese-ét, ami önmagában nem is létezik, ugyanis maga olyan étel, hogy spagetti NINCS, az igazi olasz neve: pasta alla ragu.

Hely:

Az étterem kiülős részében foglaltunk helyet, mely Bologna főterén helyezkedett el. Az álmom valóra vált, eredeti étel hamisítatlan környezetben, mi kell még???

Ételek:

A tészta természetesen olaszosan tökéletes al dente és a szósz egyszerű letisztult paradicsom ízvilág darált hússal...egyszerűen perfecto!

Árak:

Olaszországban az éttermek nem olcsók, most ez a magyar pénztárcához mérten értendő, de megéri minden egyes euró mert az embernek olyan gasztronómia élményben lesz, amit sose fog elfelejteni. A nyaralás során nagyon átjött, hogy az olaszok milyen szenvedélyesen viszonyulnak az ételeikhez, amit egyszerűen imádtam.

Értékelés:

 ✓ ✓ ✓