2012. május 31., csütörtök

NOBU











Menü:

Omakase degusztációs menü:


1. Új stílusú lazac sashimi 
2. Bébi spenót saláta grillezett rákkal 
3. Ropogós kacsamell eringhi gombával és borsos teriyaki szósszal 
4. Sistergő tálban sült mangalica "toban yaki" fűszeres perui mártással 
5. Puha páncélú rák tekercs 
6. Maracuja brülé kókuszhabbal, kókuszpehellyel és kókuszfagylalttal

Hely:

Azt hiszem, hogy a Noburól már mindenki hallott, aki a gasztronómiában kicsit is otthon van. Ha nem, akkor meg mindenképp szükséges az informálódás. A Kempinski Hotel alatt található a Váci utca szomszédságában, nem messze a Vörösmarty tértől, szóval ideális helyen. Az étterem teljesen rendben van, nekem a beltér annyira nem nyerte el a tetszésem bár igaz, hogy ázsiai stíluselemeket használva próbálták kialakítani az étterem hangulatát, ami azért átjön az ember számára. A személyzetet emelném ki leginkább, ugyanis döbbentem álltam a hatalmas nagy vendégszeretet és vendégközpontúság előtt. Minden pincér nagyon jó és kedves benyomást tett rám még, ha nem is mindig volt ez a kedvesség száz százalékban őszinte, de legalább igyekeztek és ez igazán emelte az estét. Ebből is csak azt tudtam leszűrni, hogy ez az étterem már a komolyabbak közé tartozik. Így képzelek el egy minőségi, felsőkategóriás, majdnem tökéletes vacsorát.

Ételek:

Szinte tökéletes volt, minden nagyon tetszett, ez a sok kis adagos megoldás nagyon elnyerte a tetszésem, így az embernek van lehetősége végig kóstolnia több mindent és nem kell egy vagy két étel mellett döntenie. Az ételek egytől egyik tükrözték az alapanyagok minőségét és a csodálatos elkészítését. Nem emelnék ki egy egy fogást, mert tényleg az összes különleges és csodálatos volt.

Árak:

Azt gyorsan el is árulnám, hogy kuponnal érkeztünk, így azért tartottunk kicsit a bánásmód és egyéb megkülönböztetések miatt, de abszolút semmit nem érzékeltettek velünk emiatt és ezt nagyon pozitívnak találtam. Kupon nélkül a menü tény, hogy nem volt olcsó, kuponnal teljesen megérte..sőt. Viszont a vacsora végére az volt az egyhangú vélemény, hogy ez menü a teljes árát is megéri, nyilván az ember nem étkezik egy ilyen étteremben minden héten, de aki preferálja a minőségi konyhát annak majdnem, hogy kötelező eljönnie a Nobu-ba.

Értékelés:

 ✓ ✓ ✓ ✓
Nobu 2.0:

Idén sikerült (2013) szeptemberben újra eljutnom a Nobuba és szerencsére újra azt kaptuk, mint az elöző vacsoránál, szeretem a Nobut, egyszerűen élmény kész.












2012. május 8., kedd

Sky Bar, Berlin





Hely:

A májusi berlini látogatásom alkalmával egy nagyon kellemes hotelben volt szerencsém megszállni, kelet Berlin egyik kijjebb eső részén. A hotel tavaly épült, nagyon igényes és nagyon szép. A 14. emeleten pedig egy sky.bar nevezetű helyet alakítottak ki.
Az ötlet nagyon jó a kivitelezés is kellőképp sikerült, mintha egy óriási penthouse lakást egy bárrá alakítottak volna át. Tehát összegezve a sky.bar a hotel amolyan erős pluszpontja.

Ételek/Italok:

Első este sikerült egy kevés ízzel megáldott mojitot elfogyasztanom, amit hulla fáradtan se sikerült jónak értékelnem.
Második este aztán a vacsora kihagyása és a földszinti olasz étterem mellőzése végett, újra fellátogattunk, hogy igyunk valamit és harapjunk egy falatot a kellemes panorámát élvezve.
Az étlap nagyon szegényes volt ételek terén, így egy hamburgert rendeltem. Többször előfordult már, hogy hamburgert rendeltem egy normális étteremben is, ha fent volt az étlapom, először is mert szeretem, másodszor mert sokat elárul egy adott étteremről, hogy hogyan van elkészítve. Ebben az esetben sajnos a választásomat nem kísérte siker, a sült krumpli viszont nagyon finom volt és nagyon bájosak voltak a kis üvegek melyekben a majonéz meg a ketchup volt. A hamburger rendkívül íztelen volt, mintha semmi fűszert nem látott volna a hús, de még sót se. Nyílván itt most nem egy bisztróról beszélünk, hanem egy bárról ahol csak harapni lehet valamit, ha hirtelen megéhezik az ember, de akkor is elvárom, hogy legyen íze egy ételnek. Ha egy ételnek nincs íze az nálam hatalmas bűnnek minősül..amolyan végzetes hiba! Az étel mellé rendelt /a ház specialitása/ red.sky ital se vett le a lábamról, nem tudom már pontosan mik is voltak az ital összetevői, de csak egy kellemetlen mellékíz emléke maradt meg bennem.

Árak:

Drága, drága,drága. 10 euró egy rossz mojitoért..és akkor nem is folytatnám. A kilátás gyönyörű az ötlet és hely első osztályú, csak amivel megtöltötték a helyet, az nem az igazi. Úgy érzem az adottságokat tekintve, sokkal jobbat, minőségibbet is ki lehetne hozni ebből a bárból. Kár érte, viszont a panorámáért megérte a látogatás.

Értékelés: