2012. szeptember 29., szombat

Mák Bistro









Menü:

dinnyeszörp
szívpörkölt, karfiol velouté és olívaolaj kenyérrel
szent jakab kagyló szederrel
kacsacomb hideg kapros vajtökfőzelékkel
pekándiós habcsók és rózsabonbon

Hely:

Nem is tudom pontosan megmondani hányszor indultunk már el a Mákba, de minimum háromszor az biztos, de valahogy sose értünk oda, mert vagy ez volt vagy az volt vagy például hétfő és zárva.
De most végre sikerült, megcsináltuk és odaértünk és ebédeltünk, méghozzá finomat.
Az étterem elhelyezkedése kissé fura, mert egy jelentéktelen, nem túl forgalmas utcában található, de végül is ez mindegy, mert aki akar az úgyis idetalál.
A beltér érdekes, nekem nagyon bejött, szeretem ha a modern letisztult dolgok találkoznak a rusztikus dolgokkal. Kicsit olyan érzésem volt, mint egy modern alagsorba vagy pincébe lennék.
A kiszolgálás hibátlan volt.

Ételek:

Magasak voltak az elvárásaim, mivel nagyon sztárolják a Mákot és csupa jó kommentet, véleményt hallottam eddig, ezért a szokottnál is kritikusabban kóstoltam és figyeltem minden apró részletre.
A dinnyeszörp, amit ajánlásra kaptunk rögtön az elején nálam csak közepes sikert aratott. Az étvágyat beindító szívpörkölt érdekes kezdés volt, ugyanis abszolút nem fogyasztok belsőségeket, egyszerűen nem megy valamiért, de most kivételt tettem a mennyiségre, kíváncsiságra és a helyre való tekintet miatt. Érdekes volt, nem mondanám rossznak, de nem is kértem volna belőle még egy kört. A karfiol velouté-t imádtam, abszolút el volt találva, selymes nem túl erős karfiol ízű. A következő fogás aztán szent jakab kagyló volt szederrel, mivel imádom a fésűkagylót és nem sűrűn jutok hozzá, ezért gondoltam ez már rossz nem lehet. Az étel nagyon ízlett, talán egyedül a barna szósz, ami a kagylóhoz volt tálalva nem, mert túl kesernyés volt. A legutolsó fogás aztán a kacsacomb volt, amiről csak annyit írnék, hogy hibátlan, ilyen jól elkészített húsételt talán még nem is ettem, mellé pedig a kapros vajtökfőzelékkel egyszerűen csak csodálatos volt, igazi extázisba kerültem, ez az a kategória, amikor a gyomrod és a leleked is kiabál, hogy még ilyet, még ilyet!
Ami viszont nagyon nem tetszett az a desszert kínálat, még nagyon kínálatról se beszélhetünk, mert volt két desszert össz vissz, ha jól emlékszem egy kókuszos egy mákos, sajnos se kókuszt se mákot nem fogyasztok, mert nem szeretem, úgyhogy nem volt mit választani. Az étkezés végén aztán még kaptunk egy habcsókot és egy bonbont, imádom az ilyen figyelmességeket, amivel fel akarják dobni a vendégeket.

Árak:

Nem vészes, megéri a pénzét ez a hely, ez nem kérdés és az se, hogy nagyon finomat ettem, de sajnos volt egy két mínusz pont, mint például a desszert választék, amin szerintem mindenképpen javítani kéne. Szerintem a Mák is pont egy olyan hely, ahova egyszer mindenképp el kell jönni, mert maradandó élmény.

Értékelés: