2012. június 11., hétfő

Apple Pie & First Bruscetta


Hozzávalók:

Tészta
- 11 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- fél csésze tej
Töltelék
- körülbelül 2 kg alma
- barna és fehér cukor és fahéj

Elkészítés:

Egy tálban összeállítjuk a pite tésztáját, addig keverjük és gyúrjuk amíg laza homogén masszát nem kapunk. Ezután a tésztát elfelezzük és két gömböt formálunk belőle és betesszük a hűtőbe pihenni még elkészítjük a pite töltelékét.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Miután ezzel készen vagyunk előszedjük a hűtőből a tésztát, kinyújtjuk a formának megfelelő nagyságra. A formát kivajazzuk és beletesszük a tésztát, aztán három rétegben megtöltjük az almával. A rétegek közé először barna cukrot és fahéjat szórunk, aztán fehér cukor és egy csomag vaníliás cukrot és végül a tetejére újra barna cukrot és fahéjat. Végül pedig a tészta másik felét is kinyújtjuk és lefedjük vele a pitét és az oldala mentén lezárjuk az ujjunk segítségével. A pite tetejét a képen látható módon, három helyen megvágjuk vagy megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkezett gőz távozni tudjon és ne ázzon el. 180-200 fokon sütjük, amíg a teteje arany barna nem kezd lenni. Tálalás előtt érdemes megvárni még kihűl, így szépen szeletelhető lesz és nem esik szét.


Hozzávalók:

- ciabatta kenyér
- olívaolaj
- paradicsom
- lilahagyma
- balzsamecet
- só, bors
mozzarella

Elkészítés:

A ciabattát felvágjuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Sütőlapra helyezve minden szelet ciabattára halmozunk az ízesített hagymás, paradicsomos, balzsamecetes keverékből és a tetejére mozzarellát helyezünk. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, még meg nem olvad a mozzarella és kissé meg nem pirul a ciabatta. Frissen őrölt borssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése