2012. június 26., kedd

Carbonara


Hozzávalók:

- tészta kb. 250-300g
- szalonna (pancetta vagy valami hasonló, de semmiképp se vékonyra szeletelt bacon!)
- olívaolaj
- 3 tojás
- 3-4 kanál reszelt parmezánsajt (parmigiano reggiano, nekem ez a kedvencem)
- 1,5 kanál főzőtejszín
- só, bors

Elkészítés:

Megfőzzük a tésztát sós vízben, közben a szalonnát felvágjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Egy tálba beleütjük a három tojást és összekeverjük, majd hozzá adjuk a főzőtejszínt, végül pedig a parmezánsajtot. A tésztát leszűrjük és kicsit megfuttatjuk a szalonnás olajban aztán lehúzzuk a gázról és hozzákeverjük a tojásos sajtos keveréket, sózzuk borsozzuk és készen is van. 
Vigyázat, ha a tojásos masszát akkor öntjük rá a tésztára mikor még a gázon van, akkor a tojás ki fog csapódni a hőtől és nem lesz finom krémes állagú az étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése