2012. április 24., kedd

Bar Giuseppe, Bologna


Tavaly nyáron két hetet töltöttem Olaszországban, körbeutaztuk a fél országot, egészen Rómáig. Leírhatatlan élmény volt, az olasz konyha nem hiába híres. A két hét alatt egyetlen egyszer sikerül rosszat enni, EGYSZER! Nagyon meg voltam elégedve az olasz ételekkel és éttermekkel. Egyet ezek közül ki is emelnék, ugyanis nagy álmom volt, hogy eljussak egyszer Bologna-ba és megkóstoljam a helyi spagetti bolognese-ét, ami önmagában nem is létezik, ugyanis maga olyan étel, hogy spagetti NINCS, az igazi olasz neve: pasta alla ragu.

Hely:

Az étterem kiülős részében foglaltunk helyet, mely Bologna főterén helyezkedett el. Az álmom valóra vált, eredeti étel hamisítatlan környezetben, mi kell még???

Ételek:

A tészta természetesen olaszosan tökéletes al dente és a szósz egyszerű letisztult paradicsom ízvilág darált hússal...egyszerűen perfecto!

Árak:

Olaszországban az éttermek nem olcsók, most ez a magyar pénztárcához mérten értendő, de megéri minden egyes euró mert az embernek olyan gasztronómia élményben lesz, amit sose fog elfelejteni. A nyaralás során nagyon átjött, hogy az olaszok milyen szenvedélyesen viszonyulnak az ételeikhez, amit egyszerűen imádtam.

Értékelés:

 ✓ ✓ ✓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése