2012. április 25., szerda

Union Jacks, London


Ha már Londonban voltunk akkor egyértelmű, hogy Jamie-hez is ellátogattunk, már csak kíváncsiságból is. Nagyon izgatott voltam, azért mégsem jut el az ember mindennap Jamie Oliver éttermébe.

Menü:

Erről nem tudok pontos tájékoztatást adni jelen esetben, meg is magyarázom azonnal, hogy miért. Jamie-nek két étterme van Londonban, egy brit ízvilágú és egy olasz. A britre esett az első választás, ha már Londonban voltunk kiváncsi voltam a nem túlságosan híres brit konyhavilágra.
A rendelt fogások között volt egy előétel, amire sajnos már kép alapján sem emlékszek... a második fogás pedig az étlapon disznó lábszár ként volt hirdetve valamilyen körettel emellé még kértem egy édeskömény salátát.

Hely: 

Az ételekre még ki fogok térni, az éterem összességében tetszett, nem voltam elájulva, de tetszett. Sok üveg és modern rusztikus fa berendezés.
A pincérek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az étteremben gyanúsan kevesen voltak nyolc és kilenc óra között. Amikor bementünk nem is értettük, hogy ha ez Jamie étterme és ugye London és stb. akkor mért nincs ez a hely tele???hmm..a válasz hamarosan érkezik...

Ételek:

Rendeltünk és ígéretesnek tűnt, vártam is, hogy végre belekóstolhatok a brit konyha ízvilágába. Az ételekre várva feltűnt a mögöttünk lévő szakács, aki nagy intenzitással gyúrta a nagy darab tésztákat és pizza formákat készített belőlük..ez kezdett furcsa lenni mert gyanusan sokat csinált...csak nem rendelt mindenki pizzát?!?!?! Hát nem voltunk restek és megkérdeztük a kedves kis pincér lányt, hogy ez a rendelt étel mégis milyen formában fog az asztalunkra megérkezni??? Hideg műmosollyal közölte velünk, hogy náluk minden főétel lapos kenyéren, magyarul pizzatészta alapon lesz szervírozva. Aztán még hozzátette kedvesen, hogy ne aggódjunk mert nagyon fog ízleni.
Hopp, akkor ez most így mi??? Egy brit pizzázó vagy mi???
Jött a főétel...pizza formában...szóval igaz, hiába is reménykedtem, hogy ez valami félreértés. Na most, ha az ember nem pizzát kíván és nem arra éhes vagy nem azt tervezte enni, akkor ez így gáz főleg, hogy nem egyértelmű, hogy itt csak ilyen jellegű fogásokat szolgálnak fel. A brit étterem annyiban valósult meg, hogy a "pizzám" feltétje tényleg a rendelt fogást idézte. A "pizza" mellesleg finom volt, annak ellenére, hogy nem igazán kívántam. Érdekes volt viszont ezt a közkedvelt ételt egy teljesen más kivitelben megkóstolni. Kiemelném viszont az édeskömény salátámat, ami nagyon finom volt, de nagyon. Szóval vegyes érzések, de inkább negatívak vannak bennem ezt az éttermet illetően. Az elkészített ételek önmagukban teljesen jók voltak, de az, hogy minden főfogás pizzán lesz tálalva és más jellegű fogást konrétan nem lehet rendelni, ez nekem nagyon NEM!

Árak:

London és Jamie Oliver...így nem olcsó és azért amit kaptunk, főleg nem. Ezt az étteremét én őszintén, Jamie ide vagy oda nem ajálom nagyon senkinek, nem látom értelmét maximum pizzaimádóknak akik szeretnének új stílusú pizzákat megkóstolni.

Értékelés:

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése